UEFA pokrenula postupak protiv Mourinha

Otvorena istraga protiv Seville i Rome nakon finala Evropske lige

02.06.2023. 17:16
  • Podijeli:
jose mourinho reuters-647828a81bc65.webp Foto: Reuters

UEFA je svega dva dana nakon finala Evropske lige pokrenula je postupak protiv Seville, Rome i trenera Vučice Josea Mourinha.

Nakon što je njegov tim izgubio poslije penal-serije, Mourinho je bio bijesan zbog svega pa je nakon finala na parkingu stadiona sačekao engleskog sudiju Anthonyja Taylora i uputio mu niz uvreda.

S tim u vezi, prekršio je član 55 Disciplinskog postupka UEFA-e i protiv njega je otvorena postupak za uvredljivo ponašanje i neprihvatljiv riječnik te uvrede izrečene na račun zvaničnog lica.

I to nije sve, s obzirom na to da je UEFA pokrenula istragu i protiv oba kluba. Sevilla je pod istragom zbog upada navijača na teren, ubacivanja predmeta na teren, korištenje vatrometa i neprikladno ponašanje tima.

S druge strane, Roma je pod istragom jer su njeni navijači ubacivali predmete na teren, koristili pirotehniku te uništavali imovinu i neprikladno se ponašali.

Podsjetimo, nakon 90 minuta utakmice rezultat je bio 1:1, a isti je ostao i nakon 120 pa su se izvodili penali gdje se igrači Rome nisu proslavili pa je Sevilla osvojila trofej.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()