UEFA objavila nagradni fond: Evo koliko novca će Zmajevi zaraditi ako se plasiraju na EURO

UEFA je saopštila i da će reprezentacije dobiti dodatni milion eura za svaku ostvarenu pobjedu te 500.000 eura za neriješen rezultat

02.12.2023. 18:05
  • Podijeli:
Zmajevi_trening_naslovna_FB Cropped-65551ff77cc54.webp Foto: Facebook/Nogometni savez Bosne i Hercegovine

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela putem kvalifikacija izboriti plasman na Euro, ali će imati priliku da to učini putem baraža. Ukoliko Zmajevi ostvare plasman na Evropsko prvenstvo, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine zaradit će 9,25 miliona eura.

UEFA je saopštila i da će reprezentacije dobiti dodatni milion eura za svaku ostvarenu pobjedu te 500.000 eura za neriješen rezultat.

Plasman u osminu finala Evropskog prvenstva reprezentacijama će donijeti 1,5 milion eura, a u četvrtfinale dodatnih 2,5 miliona eura.

Reprezentacije koje ostvare plasman u polufinale zaradit će 4 miliona eura, poraženi finalista dodatnih 5 miliona eura, a pobjednik Evropskog prvenstva inkasirat novih 8 miliona eura.

Maksimalni iznos koji osvajač Eura može dobiti, u slučaju da ostvari pobjede u sva tri meča njihove grupe, iznosi 28,5 miliona eura.

Podsjetimo da Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u polufinalu baraža igra protiv Ukrajine, a taj meč na rasporedu je 21. marta.

U slučaju da ostvare pobjedu u ovom meču, Zmajevi će šest dana kasnije u finalu baraža igrati protiv boljeg iz duela Izrael - Island. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()