UEFA delegirala Elmira Pilava za derbi Lige prvaka između Napolija i Barcelone

Vjeruju ljudima iz NS BiH

19.02.2024. 11:47
  • Podijeli:
elmir pilav ns bih 23-65d32a84c3eb6.webp Foto: NS BiH

Nakon što je bosanskohercegovačka ekipa predvođena Irfanom Peljtom prošle sedmice imala priliku suditi duel RB Leipziga i Real Madrida u Ligi prvaka, i ove sedmice će Nogometni savez BiH imati svog predstavnika u najelitnijem evropskom takmičenju.

Liga prvaka se nastavlja utakmicama osmine finala koje su zakazane za sutra i prekosutra. Jedan od derbija, kako su ga nazvali i "Maradona derbi" igrat će Napoli i Barcelona, a za ovaj duel UEFA je delegirala Elmira Pilava.

Potpredsjednik Komiteta za sudije i suđenje Nogometnog saveza BiH Elmir Pilav imat će ulogu UEFA-inog posmatrača suđenja.

Osobe koje će Pilav kontrolisati su njemački arbitri Felix Zwayer s pomoćnicima Stefanom Luppom i Roberom Kempterom.

UEFA-ini posmatrači suđenja su tu kako bi kontrolisali sve ono što glavni arbitri rade tokom utakmice. Prema UEFA-inom objašnjenju, posmatrači igraju sastavnu ulogu u razvoju i napredovanju sudija.

"Oni su čuvari standarda i pružaju uslugu osiguranja kvaliteta kako bi sudije napredovale, razvijale se i zadržavale", navodi se u UEFA-inom objašnjenju uloge posmatrača suđenja.

Utakmica između Napolija i Barcelone igra se u srijedu od 21 sat, a UEFA je ovim potezom još jednom potvrdila koliko vjeruje Nogometnom savezu BiH i ljudima koji dolaze iz krovne kuće bh. nogometa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()