U Unitedu je 11 dana, a već urla na Maguirea: "Puno tražim od njega"

Kamerunski golman se "udomaćio"

31.07.2023. 19:19
  • Podijeli:
onana maguire twitter screenshot-64c7c0eb67f39.webp Foto: Screenshot/Twitter

Borussia Dortmund pobijedila je s 3:2 Manchester United u nedjelju u prijateljskoj utakmici u Las Vegasu. Poveo je Manchester United u 24. minuti, a strijelac je bio Diego Dalot. Dortmund izjednačuje u 43. minuti pogotkom Donyella Malena koji minutu kasnije povećava na 2:1. Manchester u drugom poluvremenu dolazi do 2:2 golom Antonyja (52), ali Youssoufa Moukoko zabija u 72. minuti gol za pobjedu Borussije.

U 48. minuti utakmice Unitedov golman Andre Onana (27) žestoko se izderao na bivšeg kapitena Harryja Maguirea (30). Engleski stoper već dugo vremena igra loše i na jakom je udaru kritičara, a sada je na njega nasrnuo i saigrač. Onana je prije 11 dana stigao u United iz Intera za 52.5 miliona eura, no to ga nije spriječilo da napadne bivšeg lidera svlačionice.

"Ne sviđa mi se to što je Onana napravio. Maguire je laka meta, nije napravio ništa loše", rekao je Gabriel Agbonlahor, nekadašnji igrač Aston Ville i engleske reprezentacije. Kamerunac Onana je nakon utakmice objasnio zašto je bio žustar prema Maguireu: "Puno zahtijevam od saigrača jer su sjajni."

"Za mene je velika čast igrati s ovim defenzivcima poput Maguirea i Martineza. Oni rade sjajne stvari. Znam da je Maguire dobar igrač, jedan je od kapetana. On je dobar, sjajan momak. Imam dobar odnos s njim i on mora biti spreman. Kada sam ispred gola, tražit ću puno od svih, počevši od sebe jer mislim da smo zajedno u ovome i da će greške doći. Ne moramo se plašiti pogreške jer učimo iz njih."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()