U Evropi osvojio sve i otišao u Arabiju: Sad glumi šeika i zarađuje milione

Mjesečno mu "legne" tri miliona eura

21.09.2023. 08:02
  • Podijeli:
riyad mahrez screenshot-650bdc0565334.webp Foto: Screenshot

Alžirski reprezentativac Riyad Mahrez ovo ljeto je bio dio vala velikih zvijezda koji su napustili najbolje evropske klubove kako bi za milione otišli igrati u Saudijsku Arabiju.

Mahrez je ljetos napustio City nakon što je pet godina nastupao za Građane i otišao u Al Ahli, koji je klubu s Etihada platio odštetu od 30 miliona eura, a alžirski nogometaš svaki mjesec na račun prima tri miliona eura.

Mahrez je sa Cityjem osvojio čak četiri naslova prvaka Engleske, a prošle sezone uzeo je Ligu prvaka. No, Alžirac je osvojio još jednu titulu prvaka Engleske. Bio je jedan od ključnih igrača one neponovljive generacije Leicestera koja je šokirala svijet i pod vodstvom Claudija Ranierija osvojila prvenstvo.

Mahrez se po dolasku u Arabiju posvetio i biznisu. Snimio je video kako obučen poput šeika reklamira parfeme i na taj račun prilično dobro dodatno zarađuje. Za Al Ahli do sada nastupio šest puta, postigao dva gola i upisao tri asistencije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()