Turci bruje: Frka u Fenerbahčeu zbog trenera iz Srbije, trebao stići na prijedlog Džeke i Tadića

Fenerbahce je, kako sada stvari stoje, miljama daleko od titule prvaka Turske

10.05.2024. 13:25
  • Podijeli:
dušan tadić fk fenerbahče-65755f710ecad.webp Foto: FK Fenerbahče

Navodno, predsjednik kluba nudio treneru Kartalu pojačanje u stručnom štabu u vidu nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije, a na prijedlog Edina Džeke i Dušana Tadića.

Fenerbahce je, kako sada stvari stoje, miljama daleko od titule prvaka Turske. Galatasaray je na prvom mjestu, sa šest bodova više tri kola prije kraja.

Do kraja šampionata Fener će najprije ugostiti Kayserispor, potom ide na noge upravo Galatasarayu, a na kraju će igrati protiv Istanbulspora.

Očekivanja su bila mnogo veća, ali će Fenerbahce ove sezone očigledno ostati bez trofeja. Tanka nada u prvenstvu još uvijek postoji, u Kupu Turske Fenerbahče je eliminisan u četvrtfinalu od Ankaragucua, a u četvrtfinalu Lige konferencije od Olimpijakosa.

Pred meč protiv Kayserija, čiji ćete prijenos moći da gledate na Sport klubu, turski mediji naveliko pišu o detaljima razgovora vedeta tima, Edina Džeke i Dušana Tadića sa prvim čovjekom kluba Alijem Kočom.

Prema tim navodima, zvijezde reprezentacije Bosne i Hercegovine i Srbije u razgovoru sa predsjednikom Fenerbahcea došli su do zaključka da bi stručni štab trebalo pojačati sa još jednim čovjekom sa Balkana, upravo zbog lakše veze sa igračima sa tih prostora.

Navodno, izbor je pao na Zorana Baticu Mirkovića, koji je u periodu od 2000. do 2003. godine igrao za Fenerbahce, osvojio je prvenstvo sa ovom ekipom, ponuđen je Kartalu.

Ipak, trener istanbulskog tima taj prijedlog je odbio, pa je navodno zbog toga došlo do napetih odnosa između njega i Džeke, Tadića i još nekih igrača. Kako dalje prenose Turci, upravo je tada krenula agonija Fenerbahcea, praćena znatno lošijim rezultatima.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()