Trener Partizana odgovorio za koga će navijati u baražu između BiH i Ukrajine

Dok se čeka meč u Zenici

20.03.2024. 20:15
  • Podijeli:
igor duljaj, 17 feb 2024 - Dusan Milenkovic ATAImages-65d0f40c948b6.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Aktuelni trener beogradskog Partizana Igor Duljaj je u razgovoru za ukrajinske medije govorio o utakmici baraža za odlazak na Euro između BiH i Ukrajine.

Duljaj je idealan sagovornik budući da je veliki dio karijere proveo u ukrajinskom Šahtaru, a također je izuzetno blizak sa našim selektorom Savom Miloševićem.

Pohvalno je govorio o našem selektoru koga poznaje duži niz godina te je istakao da je savršen čovjek za našu reprezentaciju.

"Savo je veoma mirna osoba, on je idealan moderni trener. Razumije nogomet i dosta analizira svaku situaciju, mislim da je savršen čovjek za reprezentaciju. Ovo mu odgovara veoma dobro", rekao je Duljaj za ukrajinske medije te zatim govorio o pritisku kojeg Milošević osjeća.

"Sigurno je da postoji pritisak od strane navijača i novinara, ali Milošević je veoma miran zbog toga. On je privatno stabilna osoba, a također je isti i kao selektor. Bez obzira što je ovo bitna utakmica za BiH, mislim da on ne osjeća pritisak", dodao je.

Duljaj ne smatra da je Bosna i Hercegovina bez šansi u meču baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine.

"Milošević sa BiH ima pobjedu i tri poraza te će stoga nastojati da prekine taj niz i porazi Ukrajinu i plasira se na Euro, no reprezentacija Ukrajine sada ima puno dobrih igrača, mnogi od njih igraju standardno u svojim timovima tako da će to biti težak meč za oba sastava, a gledaoci će uživati u dobrom nogometu", poručio je Dulja koji je kasnije upitan za koga će navijati.

"Sigurno je da u Ukrajini ima mnogo igrača koje poznajem, ali sam također povezan sa Savom Miloševićem i Bosnom i Hercegovinom tako da je ispred mene težak izbor. Za mene bi bilo idealno da se obje reprezentacije plasiraju na Euro, no to je nemoguće. Navijam za oba tima", završio je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()