Trener Dinama izgubio glavu, psovao sudijama

Tim Sergeja Jakirovića izgubio je na gostovanju kod Viktorije Plzenj sa 1:0

09.11.2023. 22:55
  • Podijeli:
sergej jakirovic GNK Dinamo-64ec2f79af5dc.webp Foto: GNK Dinamo

Zagrebački ​Dinamo je upisao drugi uzastopni poraz u Ligi konferencija. Tim Sergeja Jakirovića izgubio je na gostovanju kod Viktorije Plzenj sa 1:0. Meč je obilježio strateg "Modrih" koji je u jednom trenutku izgubio kontrolu i psovao majku sudiji.

Viktoria je do pobjedničkog pogotka došla u 35. minuti iz kaznenog udarca koji je skrivio Josip Mišić, jer ga je lopta pogodila u ruku. Kao i u pobjedi češke ekipe u Zagrebu, precizan izvođač jedanaesterca bio je češki napadač Tomaš Kori.

U 68. minuti Anastasios Sidiropoulos je dosudio kazneni udarac za Dinamo, zbog navodnog igranja rukom koje je grčki sudija vidio, a koje se dogodilo nakon što je domaći golman Stanek srušio Martina Baturinu u kaznenom prostoru, što za glavnog arbitra nije bio prekršaj za najstrožu kaznu.

Sidiropoulos je pregledao snimak i vidio da nije bilo igranja rukom pa je poništio svoju odluku o kaznenom udarcu.

Trener Dinama, Jakirović, zbog toga je bio bijesan, prenosi "Večernji". Psovao je sudije što se vidjelo i u prenosu utakmice.

"Je**m ti mater u pi**u sto puta", vikao je Jakirović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()