Torpedo ispalio "divove": Sarajevo je samo "napuhan" klub

Silna pojačanja, atmosfera, navijači, igrači, trener i opet NIŠTA

21.07.2023. 12:00
  • Podijeli:
torpedo anadolija-64ba413dae323.webp Foto: Anadolija

Kratak im lanac, moglo se čuti sinoć nakon još jednog debakla FK Sarajevo u Evropi. Ambiciozno samoprozvani "divovi" su igrali sinoć u prvom pretkolu Konferencijske lige protiv "goropadnog" Torpeda iz Gruzije i pokazali da su u dvomeču zapravo "palčica".

Tim Mirze Varešanovića je poražen nakon izvođenja penala, ali kao da je to bitno. Ono što je bitno jeste činjenica da je Sarajevo klub bez glave i repa.

Umjetno oblikovan i vješto kozmetički našminkan, bogat, za naše uslove, tim s Koševa se osramotio protiv Torpeda i zasluženo ispao.

Sivilo i samo sivilo

Sva silna online mašinerija, najave, pojačanja, od kojih su neki upitnog kvaliteta, ne da nije uspio donijeti prevagu, nego se utopio u sivilo, u kojem se bordo tim nalazi već godinama.

Iako se poslovično na početku svake sezone, potpuno neargumentovano najavljuje pohod na duplu krunu, osim nekoliko bljeskova, sve se završi za pretkolima za Konferencijsku ligu. O tituli se može samo sanjati, barem dok Zrinjski, klub s glavom i repom, igra kako igra u proteklih nekoliko godina, te se s pravom može kazati da su Plemići trenutno ogledalo za sve ostale Premijerligaše.

Ipak, vratimo se mi "divovima". Najvatrenije pristalice, popularne Horde zla su u bojkotu uprave već nekoliko mjeseci, žestoko se kritikuje direktorica, predsjednik, te trener Mirza Varešanović.

Oni po automatizmu to vješto ignorišu, te se stvara privid da je sve uredu, a zapravo sve je u krivu, jer je sinoćnji poraz pokazao da je Sarajevo neiskusna, neuvjerljiva i realno gledajući, prosječna ekipa. Najvatreniji navijači bi rekli i napuhana. Dakle, šizofrenija.

Vratimo se još malo na gore spomenuti Zrinjski. Aktuelni prvaci BiH dominiraju domaćim fudbalom s dosta manje novaca i pomjeraju granice kada su u pitanju partije u Evropi. I drugi sarajevski premijerligaš, Željo ima dosta skromnije prihode od "bogatih kona" s Koševa, ali igrači tima s Grbavice imaju nešto što očigledno fali izabranicima Mirze Varešanovića, a to je želja, htijenje i srce.

Uprava odlazi

Treba priznati da Sarajevo ima odlične pojedince, ali su timski kriminalno loši, a kako se kaže u narodu, riba smrdi od glave, pa i ne čude koncerti zvižduka na gotovo svakoj utakmici na Koševu.

Podsjećanja radi, direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Ajla Alimanović je na isteku prošle godine odgovarala na pitanja navijača Bordo kluba putem zvanične stranice, te je tom prilikom dala izjavu o tome šta će se desiti ako klub ne ostvari dobar rezultat u Evropi.

"Ako se ne budu vidjeli ozbiljni pomaci u načinu rada, u zalaganju, rezultatima i načinu ponašanja na terenu odgovornost trebamo snositi svi, prva ja.

Nama je važno kako ćemo, kada odemo u Evropu, proći u Evropi. Dakle, nije se cilj samo kvalifikovati, nego je cilj ostvariti i dobar rezultat u Evropi. Ako se ciljevi ne ostvare, onda - uprava napolje!", poručila je Alimanović.

Čisto sumnjamo da će se ispuniti obećanje direktorice, ali vrijeme je pred nama. Možda i uprava uspije sačuvati malo obraza i sama se povući, te prepustiti klub nekim novim ljudima. Ali ako se šta moglo vidjeti iz prethodnih godina, obećanja su tu da se krše, a vjerovatno ni ovaj put neće biti izuzetak.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()