Toni Kroos završava karijeru: U penziju odlazi kao jedan od najboljih veznjaka u historiji

Kroos je prije Reala igrao i za Bayern i Bayer, a osvojio je 31 trofej s klubovima

21.05.2024. 15:20
  • Podijeli:
carlo ancelotti toni kroos reuters-6644de1c066bf.webp Foto: Reuters

Legendarni njemački reprezentativac Toni Kroos je šokirao sportski svijet i objavio da završava karijeru!

Tridesetčetvrtogodišnji Nijemac je dugo razmišljao o tome da li da nastavi karijeru nakon što mu ugovor s Real Madridom istekne 1. jula ove godine, a na kraju je odlučio da ode u nogometnu penziju.

Kroos je svoju konačnu odluku objavio na Instagramu u kojoj se zahvalio svima u Realu za deset divnih godina provedenih u Madridu.

"Donio sam odluku o završetku karijere nakon Eura. Uvijek sam govorio da će Real biti moj posljednji klub u karijeri. Sretan sam i ponosan što sam donio ovu odluku. Uvijek sam želio završiti karijeru na vrhuncu. Sada idemo po 15. titulu prvaka Evrope!", poručio je Kroos.

Kroos je prije Reala igrao i za Bayern i Bayer, a osvojio je 31 trofej s klubovima.

Ukupno je na klupskom planu u 751 utakmici upisao 73 gola i 165 asistencija, a osvojio je sve što se moglo osvojiti - od titula prvaka, Kupa i Superkupa Njemačke, titula prvaka, Kupa i Superkupa Španije, pa sve do Liga prvaka kojih ima čak pet, UEFA Superkupova, te Svjetskih klupskih prvenstava.

Za reprezentaciju Njemačke je odigrao 108 utakmica uz 17 postignutih golova i 21 asistenciju, a osvojio je Svjetsko prvenstvo 2014., te treće mjesto 2010. godine.

U penziju odlazi kao jedan od najboljih veznjaka u historiji. Bio je pravi lider na terenu i svojim pasovima i mijenjanjem ritma igre je bio uvijek ključni i nezamjenjivi igrač u svim ekipama u kojima je igrao.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()