Svi pričaju o najčudnijem zaletu ikad viđenom u fudbalu, nikome na stadionu ništa nije bilo jasno

Al Ahly je u četvrtfinalu ovog takmičenja uspio ubjedljivo da pobijedi Al Ittihad sa 3:1,

19.12.2023. 09:48
  • Podijeli:
zalet_penal_foto_PrtSc-65813a0d5e434.webp Foto: PrtSc

Fudbaleri Fluminensea plasirali su se u finale Svjetskog klupskog prvenstva nakon što su večeras pobijedili Al Ahly sa 2:0. Meč na Kind Abdullah Sports City stadionu u Džedi obilježio je penal Jhona Ariasa i zalet koji ranije nismo viđali na velikoj sceni.

Al Ahly je u četvrtfinalu ovog takmičenja uspio ubjedljivo da pobijedi Al Ittihad sa 3:1, ali egipatski klub večeras nije imao snage da napravi novi iskorak i prođe u veliko finale.

Bolji od Al Ahlyja bio je Fluminense koji je opravdao ulogu favorita i plasirao se u veliko finale gdje čeka boljeg iz sutrašnjeg duela Urawe i Manchester Cityja.

Fluminense je uspio slomiti otpor Al Ahlyja u drugom poluvremenu i zabiti dva gola, a Egipćani se od tog šoka nisu uspjeli oporaviti.

Brazilski klub do prednosti je stigao u 71. minuti kada je iskusni Marcelo uspio da izbori penal nakon što je sjajnim driblingom nadmudrio protivnika, a on ga je na kraju faulirao i sudija je svirao najstrožiju kaznu.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Arias koji je uspio da pogodi za 1:0, no svi pričaju o zanimljivom zaletu igrača Fluminensea.

Takve zalete u fudbalu ranije baš i nismo viđali i mnogi su se čudili kada je Arias namjestio loptu, a onda otišao skroz lijevo od nje. No, na kraju je on uspio da zabije gol za 1:0 što je sigurno najvažnije.

Zanimljiv zalet i pogodak Ariasa iz penala POGLEDAJTE OVDJE.

Fluminense je tačku na ovu utakmicu stavio u 90. minuti. Brazilski tim odolio je naletima Al Ahlyja, a nakon jedne kontre rezervista John Kennedy pogađa za konačnih 2:0 plasman Fluminensea u finale.

Al Ahly će igrati meč za treće mjesto protiv poraženog iz sutrašnjeg polufinala. Što se tiče finalne utakmice ona je na rasporedu u petak s početkom u 19 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()