Švedski selektor pojasnio zašto je Tahirović odabrao "Zmajeve"

Veznjak Rome se našao na spisku Faruka Hadžibegića za predstojeće utakmice protiv Islanda i Slovačke

14.03.2023. 09:39
  • Podijeli:
Benjamin_Tahirovic_foto_Twitter-1668372198202.webp Foto: Twitter

Fudbaler Rome Benjamin Tahirović odabrao je reprezentaciju BiH. Ova informacija je prije nekoliko sedmica odjeknula poput bombe u švedskim medijima, koji su se nadali da neće izgubiti još jednog dragulja.

Selektor reprezentacije Švedske Janne Andersson je objasnio da nije mogao garantirati minutažu Tahiroviću te da je to jedan od razloga zašto je odabrao Zmajeve.

“Kada su u pitanju fudbaleri koji su interesantni seniorskoj reprezentaciji Švedske, tu glavnu ulogu ima tim menadžer, Stefan Pettersson, koji prvo kontaktira pomenute fudbalere. Razgovarao je sa Benjaminom Tahirovićem, ali tada nije donio odluku jer je imao pozive Švedske i Bosne i Hercegovine. Nismo dobili odgovor, nekoliko sedmica je prošlo i ja sam ga želio posjeti”, rekao je Andersson za Fotbollskanal i dodao:

“Imam veliko poštovanje za njega. Mi mu nismo mogli obećati da će dobiti poziv u A reprezentaciju osim ukoliko to ne zasluži na terenu. Ubrzo mi je stigla poruka u kojoj me obavijestio da je odabrao BiH.”

Tahirović je odabrao igrati za reprezentaciju BiH te je dobio poziv Faruka Hadžibegića za mečeve protiv Islanda i Slovačke.

Tahirović je ove sezone debitirao za prvi tim Rome i predviđa mu se velika karijera.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()