Sve je počelo od Brazze: Prije 17 godina postignut je najbrži gol u historiji Lige prvaka

Ostalo je historija

07.03.2024. 17:17
  • Podijeli:
hasan bayern-65e9e51d54bc0.webp Foto: FC Bayern

Na današnji dan prije 17 godina (7. marta 2007. godine) postignut je najbrži gol u historiji Lige prvaka, a jedan od glavnih protagonista bio je naš Hasan Salihamidžić.

Bilo je to na utakmici između Bayerna i Real Madrida u Minhenu, a Roy Makaay je bio strijelac nakon 10 sekundi i 12 stotinki.

Samo što je Real krenuo s centra, Roberto Carlos je napravio grešku, Hasan Salihamidžić je sjajnim šprintom ukrao loptu i dodao je do nizozemskog napadača, koji je svladao Ikera Casillasa.

I nakon 17 godina tak rekord niko nije srušio, a Bayern je u tom meču pobijedio 2:1 i prošao u četvrtfinale Lige prvaka, a potom je ispao od kasnijeg prvaka Milana.

Drugi najbrži gol u Ligi prvaka djelo je Jonasa kojeg je postigao na meču protiv Bayer Leverkusena 2011. godine nakon samo 10.96 sekundi, dok je na trećem mjestu Gilberto Silva koji je u dresu Arsenala zatresao mrežu PSV-a nakon 20.07 sekundi 2002. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()