Suarez je spreman učiniti sve samo da opet zaigra s Messijem

Urugvajac želi na Floridu

24.07.2023. 16:20
  • Podijeli:
messi suarez reuters 22-64be19f1bcbe5.webp Foto: Reuters

Luis Suarez želi ponovo igrati uz Lea Messija, Jordija Albu i Sergija Busquetsa, nekadašnji trojac Barcelone koji je sad dio postave Inter Miamija.

Urugvajac je pod ugovorom s brazilskim Gremijem i transfer je zasad u sferi teško ostvarivog, no napadač ima plan.

Kako pišu španski mediji Suarez će pokušati ispregovarati transfer, a Gremiju bi mogao ponuditi isplatu plaće za ovu godinu i dodatak kako bi se riješio ugovora koji ima s klubom. U Gremiju su svjesni da želi otići, no nisu spremni odreći ga se tek tako jer je pred njima ključan dio sezone i ne žele ostati bez zvijezde koja je u 30 utakmica za klub postigla 13 i asistirala za devet golova.

U karijeri je Suarez nastupao još za Nacional i Groningen, prije transfera u Ajax (111 golova, 68 asistencija u 159 utakmica) i potom u Liverpool (83 gola, 46 asistencija u 133 utakmice), u kojem je proveo tri godine.

Šest godina igrao je za Barcelonu (195 golova, 113 asistencija u 283 utakmice), a u Španiji još za Atletico Madrid. U trofejima bogatoj karijeri bio je pet puta prvak Španije i jednom osvajač Lige prvaka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()