Stojković: Treba biti dostojanstven i u uspjesima i u porazima

U svlačionici sam pružio ruku mojom momcima i rekao da moramo biti veliki, rekao je selektor Srbije koji ima želju da ostane sa timom

03.12.2022. 07:50
  • Podijeli:
Dragan Stojković Piksi-638a791b6c1ae.webp Foto: AP Photo/Ricardo Mazalan/Tanjug

Selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi izjavio je da nije zadovoljan rezultatom na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali je istakao da mu je želja da nastavi posao sa nacionalnim timom koji čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine.

Selekcija Srbije nije uspjela da se plasira u osminu finala SP u Kataru. Srbija je poražena od Švajcarske 2:3, dok je Kamerun pobjedio Brazil 1:0 u mečevima posljednjeg, 3. kola grupe G na Mundijalu u Kataru. Brazil i Švajcarska su izborili osminu finala, dok su Kamerun i Srbija završili učešće na Mundijalu.

"Želim da čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobjedi. Nismo zadovoljni rezultatom. Imali smo mnogo problema od samog dolaska. Imali smo mnogo kadrovskih problema, momci su se borili koliko su mogli, dali su sve od sebe. Za ovaj nivo takmičenja to očigledno nije dovoljno, ali postoje opravdani razlozi zašto je to tako. Što se tiče moje želje da ostanem sa ovim timom ona je prisutna. Nas već u martu čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i nastavljamo sa radom", rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

Na pitanje šta je rekao igračima u svlačionici poslije poraza, u kojoj se zadržao 45 minuta, selektor je odgovorio:

"Treba biti dostojanstven i u uspjesima i u porazima. U svlačionici sam pružio ruku mojom momcima i rekao da moramo biti veliki i kada nam ne ide", dodao je selektor Srbije.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()