Stiže poziv Miloševića: Zmajevi dobijaju veliko pojačanje i to iz Srbije

Pojačanje za Ligu nacija

02.04.2024. 18:20
  • Podijeli:
savo milosevic anadolija-65e6fddf85651.webp Foto: Anadolija

Selektor Bosne i Hercegovine Savo Milošević razmišlja o uključivanju kapitena Partizana Svetozara Markovića u reprezentaciju, uz novo pojačanje Denisa Huseinbašića, s ciljem da pojača ekipu pred početak Lige nacija.

Bivši kapiten mlade reprezentacije Srbije Svetozar Marković mogao bi zaigrati za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Da vidimo šta imamo u ovom trenutku; ovo je paralelna priča koja traje. Nije lako iz perspektive Bosne i Hercegovine. Prvi problem za Bosnu je što igrači iz ove regije prvo gledaju da igraju za Srbiju, Hrvatsku i slično u Europa, jer igrači koji su rođeni, primjerice, u Švedskoj, primarno imaju za cilj igrati tamo”, rekao je Milošević.

Svetozar Marković, rođen 2000. godine u Bijeljini, kao i Savo Milošević, igrao je za sve mlade reprezentacije Srbije, uključujući i U21.

"Puno je igrača na popisu, uključujući i Svetu. Ne bih o imenima, rekao sam Savezu da ne pričamo o tim igračima prije ovog doigravanja. Huseinbašić je potvrđen, ali ima još igrača za koje mislimo da bi trebali biti pristupilo se finalizaciji ili zaključivanju”, naveo je Milošević.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()