Spektakl na dočeku Benzeme u Saudijskoj Arabiji

Najbolji trenutak večeri bio je kada su organizatori na binu iznijeli kofer u kojem se nalazila Benzemina Zlatna lopta

08.06.2023. 22:34
  • Podijeli:
Karim Benzema predstavljanje foto Tanjug:AP-64823e6bce955.webp Foto: Tanjug/AP

Na stadionu "Kralj Abdullah Sport City" priređeno je spektakularno predstavljanje novog igrača Al-Itihada, Karima Benzeme, kojem pristustvuje više od 62.000 navijača kluba.

Bivši igrač Real Madrida i najbolji napadač svijeta iz prošle godine prije dva dana je potpisao ugovor sa Al-Itihadom i time nastavio niz prekaljenih asova koji svoje karijere nastavljaju na arapskom poluostrvu. Francuski napadač potpisao je trogodišnji ugovor vrijedan nevjerovatnih 600 miliona evra.

Najbolji trenutak večeri bio je kada su organizatori na binu iznijeli kofer u kojem se nalazila Benzemina Zlatna lopta. Šeik je otvorio kofer i Benzemi uručio Zlatnu loptu.

Kada je Francuz podigao u zrak, uslijedilo je oduševljenje navijača na stadionu.

            Benzema je okupljenima rekao da je oduševljen što je došao u Saudijsku Arabiju.

"Ovo je mjesto gdje želim da budem. Odlučio sam se za Saudijsku Arabiju prije svega zato što je muslimanska zemlja i prelijepa je. Za mene je važno da budem u muslimanskoj zemlji. Volio bih da tečno govorim arapski, Meka je blizu mjesta u kojem ću živjeti, tako da se ovdje osećam na svom", rekao je Francuz prilikom obraćanja navijačima.

Benzema (35) je rekao da želi da pomogne Al Itihadu da se podigne i dodao da se raduje što će igrati i protiv dugogodišnjeg saigrača iz Reala Kristijana Ronalda, koji je član Al Nasra.

"Želim da podignem ime kluba, uprkos tome što je već visoko, jer je drugi najuspješniji u ovdašnjem fudbalu posle Al Hilala. Tu je Kristijano Ronaldo s jedne strane, a s druge sam ja. To će sigurno uticati da saudijski fudbal napreduje. Osećam se dobro i srećno, zadovoljan sam zbog dolaska u legendarni klub. Naravno, to je za mene novi izazov, novi život i jedva čekam da počnem sa treninzima", zaključio je Benzema.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()