Španac odlazi Saudijsku Arabiju, Kroosov komentar na Instagramu je "sve rekao"

Nijemac bez dlake na jeziku

24.08.2023. 16:43
  • Podijeli:
Gabri Veiga twitter-64e75f11e8a1a.webp Foto: Twitter

Nogometaš Real Madrida Toni Kroos komentarisao je transfer Gabrija Veige (21) u Saudijsku Arabiju, a kako je napisao, nimalo se ne slaže s odlukom ovog mladog igrača da zbog novca bira takav put u karijeri.

Riječ je o igraču kojeg smatraju jednim od najvećih talenata u Španiji, a posljednjih mjeseci se dovodio u vezu s odlaskom u Real Madrid i Napoli. Ipak, stručnjak za transfere Fabrizio Romano objavio je da bi ovaj igrač karijeru trebao nastaviti u Al-Ahliju.

Kako se navodi, ovaj tim iz Saudijske Arabije ponudio je Celti sve tražene uslove, a pregovori su se vodili u strogoj tajnosti. S tim u vezi, Kroos je imao iskren, ali i pomalo brutalan odgovor.

"Sramotno", napisao je Kroos na Instagramu te je tako kratko rekao šta misli o tome što je mladi igrač, unatoč interesu najvećih evropskih klubova, otišao za novcem.

Podsjetimo, saudijski Javni investicijski fond (PIF) odlučio je preuzeti četiri najveća kluba u ovoj državi (Al-Nassr, Al-Ahli, Al-Hilal i Al-Ittihad) i uz pomoć gotovo neograničenih financijskih sredstava kupili su brojne najbolje igrače iz Evrope.


 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()