Southgate upozorio Maguirea: Ovako ne može zauvijek

Defanzivac Uniteda veoma često kritikovan zbog užasnih partija

25.05.2023. 12:14
  • Podijeli:
harry maguire reuters-646f09d56fe55.webp Foto: Reuters

 

Selektor Engleske Gareth Southgate govorio je o Harryju Maguireu (30) i njegovom statusu reprezentativca.

Southgate je pozvao Maguirea u reprezentaciju za junske utakmice s Maltom i Sjevernom Makedonijom u grupi C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, iako je defanzivac Manchester Uniteda ove sezone samo sedam puta bio u početnoj postavi premierligaških utakmica.

"Ovakva se situacija ne može zauvijek nastaviti. Isti je slučaj s Kalvinom Phillipsom (igrač Manchester Cityja, koji je započeo jednu utakmicu u engleskom prvenstvu ove sezone, op. a.), oni su nam važni", rekao je i dodao:

"Situacija je sve više zabrinjavajuća kako vrijeme prolazi. Imamo Marca Guehija, Lewisa Dunka, Tyronea Mingsa... Sve su to igrači koji dobro igraju premda nemaju jednako iskustvo igranja europskog i reprezentativnog nogometa. No moramo tražiti konkurenciju u odbrani", izjavio je Southgate.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()