Southgate: Odlazim ako ne osvojim ovaj Euro s Engleskom

Jasna poruka

11.06.2024. 18:17
  • Podijeli:
gareth southgate reuters-66686ad32703a.webp Foto: Reuters

Selektor engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate najavio je da bi mu Euro u Njemačkoj mogao biti posljednji na toj dužnosti.

Southgate je reprezentaciju preuzeo nakon što su Englezi pod vodstvom Sama Allardycea ispali u osmini finala na Euru 2016., senzacionalnim porazom od Islanda (1:2).

Bilo je to jedno od većih iznenađenja pa je tadašnji selektor vrlo brzo morao odstupiti, a na njegovo je mjesto došao Southgate i vrlo brzo vratio ekipu među glavne konkurente za trofeje na najvećim takmičenjima.

Uprkos vrlo dobrim rezultatima, engleski navijači i javnost od reprezentacije u kojoj igraju velike nogometne zvijezde uvijek traže trofej, do kojeg Englezi nisu došli od 1966., kad su trijumfirali na Svjetskom prvenstvu kojem su bili domaćini. Southgate je toga i više nego svjestan.

"Ako ne pobijedimo, vjerovatno više neću biti ovdje. Ovo bi mogla biti zadnja prilika", rekao je za njemački Bild. "Mislim da otprilike polovina selektora odlazi s te pozicije nakon turnira - takva je priroda tog posla." Southgate zna s kakvim je pritiskom suočen.

"Ovdje sam već skoro osam godina i bili smo blizu. Znam da ne mogu stalno izlaziti pred javnost i govoriti 'molim vas, dajte mi još vremena', jer će ljudi u jednom trenutku izgubiti vjeru u vašu poruku. Ako želimo biti velika momčad, a ja želim biti vrhunski trener, onda morate biti uspješni u velikim trenucima."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()