Šok za PSG: Utakmicu sezone propuštaju Messi i Mbappe

Dvojac zadobio povrede u posljednjoj utakmici protiv Marseillea

10.02.2023. 09:08
  • Podijeli:
leo_messi - reuters-63e5fb60df526.webp Foto: Reuters

Nastavljaju se loše vijesti za PSG. Naime, u utakmici sezone, onoj u osmini finala Lige prvaka "Sveci" će protiv Bayerna igrati bez Lea Messija i Kyliana Mbappea.

Kylian Mbappe je zbog povrede tetiva koljena propustio dvije zadnje utakmice PSG-a, ali će i najmanje dvije iduće: sutrašnji prvenstveni derbi kod Monaca te najvažniji meč, onaj u srijedu na Parku prinčeva protiv Bayerna u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.

Le Parisien piše: "Jako je mala šansa da Mbappe bude u sastavu za Bayern, ali ako i bude, sjedit će na klupi te maksimalno dobiti 15-ak minuta".

Također i Messi je prilikom ispadanja iz kupa povrijedio također tetive i propušta obje važne utakmice u idućih pet dana. "Messi se povrijedio u Marseilleu te definitivno ne igra u Monacu, a gotovo sigurno ni protiv Bayerna", piše L'Equipe. Ovo je dakako ogroman udarac za PSG, koji je u krizi, jer to znači da za najvažniji meč ostaje bez Mbappea, koji je ove sezone postigao 25 golova te Messija, strijelca 15 i asistenta za 14 golova. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()