Skandal u Evropskoj ligi: Dvojica nogometaša odbila minutu šutnje za izraleske žrtve

Prije utakmice održana je minuta šutnje za izraleske žrtve u sukobima sa Hamasom, ali dva igrača Villarreala su odlučila bojkotovati taj trenutak

10.11.2023. 21:26
  • Podijeli:
villareal_minuta_sutnje_foto_TW Cropped-654e23b1adf13.webp Foto: Twitter/@RMCsport

Izraelski prvak Maccabi Haifa vratio se u četvrtak na međunarodnu scenu, nastupajući u Evropskoj ligi prvi put pd početka izraelske opsade Palestine. Ipak, na meču protiv Villarreala dočekao ih je svojevrstan šok.

Prije utakmice održana je minuta šutnje za izraleske žrtve u sukobima sa Hamasom, ali dva igrača Villarreala su odlučila bojkotovati taj trenutak.

Aissa Mandi (32), Francuz alžirskog porijekla i Ilias Akhomach (27), Španac marokanskih korijena, ostavili su svoje saigrače na centru i nisu se pridružili minuti šutnje dok su njihovi saigrači stajali zagljeni na centru.

Zbog toga su u Maccabiju Haifi razočarani i ljuti.

"Ponašanje je sramotno i neprihvatljivo. Svi su vidjeli prave boje ovih igrača", kazao je zvaničnik Maccabija.

Tek nakon minute šutnje, dvojac je istrčao na teren stadiona u Larnaci (Kipar) gdje Maccabi igra svoje domaće utakmice u Evropi.

Navodi se da je posmatrač utakmice u svom izvještaju pomenuo izostanak Mandija i Akhomacha tokom minute šutnje, a još uvijek nije jasno da li će njihovo ponašanje imati posljedice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()