Sir Alex Ferguson za nevjerovatnu cifru kupio najskupljeg konja u historiji

Velika strast

06.02.2024. 15:52
  • Podijeli:
Alex_Ferguson_wiki (1)-642413aac1dc8.webp Foto: Wikipedia / Sir Alex Ferguson

Caldwell Potter postao je najskuplji trkaći konj ikada na javnoj aukciji u ponedjeljak nakon što je prodat za 740.000 eura, a jedan od partnera koji su kupili konja je Sir Alex Ferguson.

Legendarni Škot je poznat kao veliki ljubitelj konja, a kupovina Caldwell Pottera nadmašuje prethodni rekord za konja prodanog na aukciji u Interconnectedu, kojeg je Darren Yates kupio u Doncasteru 2019. za 620.000 eura.

Ferguson je učestvovao u kupovini u parterstvu sa Gedom Masonom, Johnom Halesom i Peterom Doneom.

Sir Alex Ferguson je dugo bio ljubitelj konjskih utrka, a otkako se povukao iz nogometa, u potpunosti se posvetio svojoj velikoj strasti.

Ferguson, najbolji menadžer Manchester Uniteda svih vremena i po mnogim mišljenjima najbolji stručnjak svih vremena, vodio je Crvene đavole do 13 titula prvaka u Engleskoj i dvije titule u Ligi prvaka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()