Sevilla potpuno ispala iz Evrope, Arsenal potvrdio prvo mjesto

Konačni rasplet u Ligi prvaka

12.12.2023. 20:46
  • Podijeli:
arsenal reuters-6578b8570623a.webp Foto: Reuters

S večerašnje dvije utakmice okončano je takmičenje u grupi B Lige prvaka, nakon čega smo dobili finalni poredak na tabeli.

Od ranije je poznato da Arsenal i PSV idu dalje u nokaut-fazu Lige prvaka, dok su u međusobnom omjeru o putniku u Evropsku ligu odlučivali Lens i Sevilla. Na kraju se trećem mjestu radovao francuski predstavnik Lens, dok se Sevilla oprostila od Evrope za ovu sezonu.

Derbi su odigrali PSV i Arsenal na Philips stadionu u Eindhovenu, a na kraju je ostvaren rezultat 1:1. Gosti su večeras zaigrali u prilično izmijenjenom sastavu jer je Mikel Arteta odlučio odmoriti nekoliko najvažnijih igrača.

Arsenal je u takvoj situaciji ipak prvi došao u vodstvo. Igrao se 42. minut kada je Eddie Nketiah pogodio nakon asistencije Reissa Nelsona. Vodstvom Arsenala otišlo se na odmor.

Uprkos golu zaostatka, PSV je nastavio igratio dobro i na startu drugog dijela, a u 51. minuti lijep pogodak postiže Yorbe Vertessen za 1:1.

Arsenal je do kraja utakmice postigao još jedan gol preko Jakuba Kiwiora, ali je on poništen nakon VAR intervencije zbog ofsajda.

Duel Lensa i Seville direktno je odlučivao ko će s treće pozicije nastaviti put u Evropskoj ligi, a ko će se u potpunosti oprostiti od Evrope za ovu sezonu. Meč je završen pobjedom domaćina rezultatom 2:1, što je odvelo Francuze u narednu rundu takmičenja.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a onda u nastavku penali donose uzbuđenja. Prvi smo vidjeli u 63. minuti kada je Przemyslaw Frankowski pogodio s bijele tačke za vodstvo Lensa.

Poravnanje smo vidjeli u 79. minuti. Sergio Ramos je pogodio s bijele tačke za poravnanje Seville, a to je učinio nakon što je dva puta izvodio jedanaesterac. Prvi je bio ponovljen.

Prvi penal je Ramosu odbranio golman Brice Samba, ali je napravio prestup, pa je Ramos u drugom pokušaju "panenkom" pogodio za poravnanje.

Kada je Sevilla krenula na "sve ili ništa", u pretposljednjoj minuti sudijske nadoknade domaći istrčavaju sjajnu kontru, a Angelo Fulgini pogotkom odvodi Lens u Evropsku ligu. Za Sevillu je ova evropska sezona zvanično privedena kraju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()