Selektor Švedske: Pratimo Tahirovića, nismo razgovarali, neki nas izaberu, neki ne

Radi se o igraču rođenom u Švedskoj, čiji roditelji su iz Bosne i Hercegovine, inače Tahirović tako ima priliku igrati za obje reprezentacije

15.11.2022. 11:18
  • Podijeli:
Benjamin_Tahirovic_foto_Twitter-1668372198202.webp Foto: Twitter

Benjamin Tahirović, vezni fudbaler rođen 2003. godine, debitovao je za Romu u Serie A.

Radi se o igraču rođenom u Švedskoj, čiji roditelji su iz Bosne i Hercegovine. Tahirović tako ima priliku igrati za obje reprezentacije.

Kada su u pitanju mlađi uzrasti, ovaj fudbaler nije nastupao niti za jedan nacionalni tim. U Romi je od 2021. godine. Stigao je iz švedskog Vasalunda. Kalio se u drugom timu, a priliku u seniorskom fudbalu pružio mu je Jose Mourinho u duelu protiv Torina koji je okončan neriješno 1:1.

Janne Andersson, selektor švedske A reprezentacije, kaže da je Tahirović na njihovom radaru, ali da kontakta nije bilo.

U Švedskoj se plaše da im BiH ne "ukrade" još jednog igrača, kao što je bio slučaj s Anelom Ahmedhodžićem, koji je odabrao da nastupa za zemlju svojih roditelja. Slično je uradio i Dennis Hadžikadunić.

"Nisam razgovarao s njim. Pratit ćemo ga. Neki izaberu Švedsku, neki ne. Možemo pokazati interes, nismo to učinili, ali ćemo sigurno u budućnosti", izjavio je Andersson.

Ostaje nam da vidimo da li će u međuvremenu reagirati Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i zakazati sastanak s Tahirovićem jer očito se radi o talentovanom fudbaleru, vrijednom pažnje. Na potezu je direktor Zmajeva Zvjezdan Misimović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()