Selektor Brazila: Favoriti smo protiv Srbije dok ne izađemo na teren

Posebno moramo da obratimo pažnju na njihove ofanzivne karakeristike, rekao je Tite koji redovno prati nastupe Orlova

23.11.2022. 15:33
  • Podijeli:
Tite i Tijago Silva-1669213454021.webp Foto: AP Photo/Andre Penne/Tanjug

"Prva utakmica je izuzetno važna, ovo je najveće takmičenje na svetu, sanjamo da budemo pobednici, poštujemo rivale, ali moramo i sebe", izjavio je selektor Brazila Tite dan uoči premijere na Svjetskom prvenstvu i utakmice sa reprezentacijom Srbije.

Dva sastava u četvrtak od 20 sati igraće prvi meč G grupe na Mundijalu u Kataru.

"Srbija ima dosta iskustva i dobre rezultate. Imali su neke povrede, pratimo ih, vrlo ih poštujemo, siguran sam da će svi biti spremni, ali favoriti smo samo dok ne uđemo na teren. Posebno moramo da obratimo pažnju na njihove ofanzivne karakeristike. Neću vam reći sastav, jer ne želim da otkrivam karte, ali imamo različite opcije. Iz iskustva koje imam sa ovim podnebljem dobra je stvar što imamo pet izmjena. To nam daje mogućnost da mijenjamo ritam tokom utakmice. Jasno je da imamo dva ili tri modela igre, izabraćemo onaj koji je najbolji u odnosu na karakteristike koje ima Srbija", izjavio je Tite na konferenciji za medije u Dohi. .

Kapiten Brazila Tijago Silva izjavio je da će njegov tim dati sve od sebe na meču sa Srbijom.

"Osjećamo i vjerujemo u sebe i u sve što smo do sada uradili. U dobroj smo situaciji, svi smo zdravi, vjerujte u nas i budite sigurni da smo spremni da damo sve od sebe. Izvanredna atmosfera vlada u timu, srećni smo kada smo zajedno, imamo sjajan miks iskusnijih i mladih igrača. I debitanti na Mundijalima su iskusni, poput Rodriga, koji je bio ključni igrač Real Madrida", rekao je iskusni kapiten.

Tijago Silva je nosio traku i na Mundijalu 2014. godine.

"Spreman sam i zahvalan na prilici da budem kapiten Brazila, kao i da budem deo tima u ovim godinama. Moramo da budemo spremni, jer znamo koliko je važna prva utakmica, nikako ne bi bilo dobro da bude neriješeno zbog prolaza u nokaut fazu", naveo je kapiten Brazila.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()