Selektor Belgije podnio ostavku nakon fijaska na Svjetskom prvenstvu

Utakmica u Al Rayyanu protiv Hrvatske mu je bila posljednja na selektorskom mjestu

01.12.2022. 19:35
  • Podijeli:
Roberto Martinez_foto_reuters-6388f3e9a7361.webp Foto: Reuters

Selektor reprezentacije Belgije Roberto Martinez dao je ostavku nakon današnje utakmice protiv Hrvatske (0:0) poslije koje njegova selekcija nije prošla u osminu finala Svjetskog prvenstva.

"Opraštam se od reprezentacije, a to je puno emocija kao što možete zamisliti", rekao je Španac na konferenciji za novinare.
Martinez je preuzeo Belgiju prije šest godina te ih doveo do polufinala Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Utakmica u Al Rayyanu protiv Hrvatske mu je bila posljednja na selektorskom mjestu.

"Završili smo treći na prošlom Svjetskom prvenstvu. Sada smo turnir okončali već u grupi i naravno da je to neuspjeh za belgijski nogomet. Protiv Kanade nismo bili pravi, ali smo pobijedili. Potom smo posve zasluženo izgubili od Maroka, dok smo protiv Hrvatske bili dobri. Stvorili smo puno prilika, ali nismo uspjeli zabiti. Šteta, žalosni smo, ali mislim da zbog ove posljednje utakmice možemo uzdignute glave napustiti prvenstvo. Ovo nije kraj zlatne ere belgijskog nogometa, u našem je sastavu puno kvalitetnih i mladih igrača", poručio je Martinez.

Belgija je na Svjetskom prvenstvu ostvarila pobjedu, remi i poraz te su tako završili svoju priču u Kataru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()