Selektor Belgije korektno priznao: Kanada je bila bolja

Minimalan trijumf "Crvenih vragova" na početku Mundijala

24.11.2022. 07:21
  • Podijeli:
roberto_martinez - reuters-1669270666457.webp Foto: Reuters

Selektor Belgije Roberto Martinez korektno je nakon pobjede njegove reprezentacije nad Kanadom 1:0, kazao da su Kanađani bili bolji.

"Bila je ovo jako teška utakmica, Kanada je bila bolja od nas u onome što smo mi htjeli raditi. Stigli su ovdje u sjajnoj atmosferi i s puno emocija, to smo i očekivali. Imaju jako brze igrače, vrlo su direktni. Ali i mi smo pokazali drugu stranu naše igre", započeo je Martinez pa nastavio:

"Sretan sam jer smo pobijedili na borbenost i iskustvo, kao i kroz kvalitetu našeg golmana koji nas je ostavio u igri tako što je odbranio penal, bilo je tu još elemenata... Ovakve pobjede su važnije od onih kad igrate dobro. Pobjeda je tu, ali moramo biti bolji da napredujemo, moramo rasti iz utakmice u utakmicu."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()