Saudijci su zvijezdi Cityja ponudili monstruozan ugovor

Nevjerovatne cifre

23.06.2023. 17:29
  • Podijeli:
berbardo-silva-profimedia-641b1750199fb.webp Foto: Profimedia

Portugalcu Bernanrdu Silvi ponuđen je monstruozan ugovor kako bi ga se nagovorilo da krene putem Karima Benzeme, N'Gola Kantea i drugih igrača koji su od ranije u Saudijskoj profesionalnoj ligi, objavio je engleski portal 90min.

Ovaj 28-godišnjak je dao do znanja da namjerava napustiti Manchester City ovog ljeta u potrazi za novim izazovom, nakon što je prošle sezone osvojio sve.

Silva je pod ugovorom sa Cityjem do 2025. godine te je i dalje je izuzetno važna figura za Pepa Guardiolu. Njegova važnost posebno je došla do izražaja kada je postigao dva gola za City protiv Real Madrida u uzvratnom polufinalnom susretu Lige prvaka.

90min doznaje da je City spreman omogućiti njegov odlazak ovog ljeta, pod uvjetom da dobiju ponudu od oko 75 miliona funti, što ne predstavlja problem za Saudijce. Spremni su platiti spomenutu odštetu, a Silvi nude ugovor od 80 miliona funti godišnje plaće, što bi značilo da će zarađivati 220 hiljada funti dnevno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()