Šahtar slavio za pravu dramu u grupi u kojoj je i Barcelona, duel u Rimu u sjeni nereda

Međutim, meč u Rimu protekao je u sjeni nereda na tribinama. Domaći navijači napali su goste iz Glasgowa bakljama i pirotehnikom

28.11.2023. 20:55
  • Podijeli:
sahtar-profimedia.jpg

Odigrana su dva meča petog kola Lige prvaka u kojima su domaće pobjede upisale ekipe Šahtara i Lazija, vrlo važne za kompletan rasplet u grupama E i H.

Nogometaši Šahtara savladali su Antwerp rezultatom 1:0 i tako su unijeli pravu dramu u grupu H u kojoj se nalaze još Barcelona i Porto.
Jedini gol na utakmici postigao je Mikola Matvijenko već u 12. minuti susreta. Antwerp je u nastavku krenuo nešto ofanzivnije, ali do gola nije uspio doći.

Ovaj trijumf donio nam je pravu dramu. Trenutno, tri ekipe na vrhu imaju po devet bodova, a to su Barcelona, Porto i Šahtar, dok mjesta u nokaut-fazi ima samo za dvije ekipe.

Barcelona i Porto sastaju se večeras, a ekipa koja bude poražena u tom duelu, mogla bi se naći u velikim problemima uoči posljednjeg kola.

U drugom meču programa Lazio je na krilima Cire Immobilea u završnici susreta srušuio Celtic i slavio rezultatom 2:0.

Immobile je pogađao u 82. i 85. minuti za veliku pobjedu Lazija i preuzimanje vodeće pozicije. Nebeskoplavi su ovim trijumfom napravili veliki korak ka nokaut-fazi.

Međutim, meč u Rimu protekao je u sjeni nereda na tribinama. Domaći navijači napali su goste iz Glasgowa bakljama i pirotehnikom.

Također, pokazali su nekoliko uvredljivih transparenata Celticovim navijačima koji su još jednom iskoristili priliku da pokažu solidarnost s Palestinom isticanjem zastava ove bliskoistočne zemlje.

Rezultati i strijelci:

Grupa E:

Lazio - Celtic 2:0 (Immobile 82', 85')

Grupa H:

Šahtar - Antwerp 1:0 (Matvijenko 12')
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()