Sada je i zvanično: Gvardiol ide u Manchester City

Hrvatski reprezentativac postaje najskuplji defanzivac u historiji

03.07.2023. 11:50
  • Podijeli:
josko gvardiol - reuters-641359e32d21a.webp Foto: Reuters

Jedna trakavica kada je u pitanju transfer je završena. Naime, jedan od najboljih defanzivaca na svijetu, reprezentativac Hrvatske Joško Gvardiol, postao je novi igrač novih prvaka Evrope Manchester Cityja.

City je spreman za njega platiti i 100 miliona eura plus bonusi, a sada je izjava sportskog direktora Leipziga Maxa Eberla dodatno podgrijala cijelu priču.

"Joškova želja je da se pridruži Cityju. I istina je da smo sa Cityjem u pregovorima. U pitanju je ponuda od 100 miliona eura, plus bonusi. Čini se da će Joško završiti u Guardiolinim rukama", rekao je Eberl.

Podsjetimo, Gvardiol je pažnju na sebe skrenuo na Svjetskom prvenstvu u Kataru, iako se o njemu mnogo pričalo i kada je iz zagrebačkog Dinama prešao u Leipzig.

Za njemački klub je od tada odigrao 88 utakmica, dok je dres reprezentacije Hrvatske nosio 21 put.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()