Rutinska pobjeda Barce u sjeni emotivnog oproštaja Piquea od najdražeg dresa

Stameni stoper odigrao posljednji meč u svojoj karijeri

05.11.2022. 22:56
  • Podijeli:
barcelona_reuters-1667683492282.webp Foto: Reuters

U 13. kolu španske Primere Barcelona je u emotivnoj utakmici na svom stadionu rutinski pobijedila Almeriju rezultatom 2:0.

Emotivno je bilo zbog Gerarda Piquea, i njegovog oproštaja od aktivnog bavljenja fudbalom, koji je s prekidima na Nou Campu proveo skoro dvije decenije i postao jedna od klupskih legendi.

Podsjećamo, Pique je u Barcelonu stigao kao desetogodišnjak 1997. godine, ali je 2004. preselio u Manchester United. Četiri godine kasnije Josep Guardiola ga je vratio u Barcelonu, gdje je izgradio nogometno ime i postao jedan od najvažnijih igrača ponosa Katalonije.

S Blaugranom je osvojio osam naslova šampiona Španije, šest pehara Superkupa i sedam Kupa kralja. Na međunarodnoj sceni stigao je do tri titule u Ligi šampiona, Superkupu Evrope i na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Za Barcelonu je odigrao 616 takmičarskih utakmica i postigao 52 gola. U dresu Španije, s kojom je bio svjetski i evropski šampion, nastupio je 102 puta uz pet pogodaka.

Kada je u pitanju večerašnja utakmica, Barca je dominirala od početka do kraja, te samo sreća za Almeriju, što idu kući s dva gola u svojoj mreži.

Do vodstva je tim Xavija Hernandeza mogao doći već u 7. minuti, ali Lewandowski nije iskoristio penal. Nastavili su domaći s dominacijom, a vrijedi istaknuti prilike Torresa i Dembelea, ali nije bilo promjene rezultata, te se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Barca je stigla do zasluženog vodstva, a strijelac je nakon solo prodora bio Dembele.

Konačan rezultat postavio je De Jong, koji nakon odbijanca zabija za 2:0 u 62. minuti.

Najemotivniji momenat se na kraju desio u 84. minuti kada je igru posljednji put u dresu Barce napustio Pique uz ovacije cijelog stadiona, ali i igrača oba tima.

Barca je nakon ove pobjede vodeći tim lige s 34 boda, dva više od Reala, ali i utakmicom više. Almerija je na 15. mjestu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()