Ronaldo: Zbogom vječnom kralju Peleu

Naklonost koju je uvijek pokazivao prema meni bila je ista koju sam mu u svakom trenutku uzvraćao, napisao je Portugalac

30.12.2022. 13:37
  • Podijeli:
Pele-63aea57e8fa53.webp Foto: Profimedia

Smrt velikog Pelea stigla je kao tužna sportska vijest za kraj godine 2022. Cijeli fudbalski svijet oprašta se od legendarnog Brazilca, koji je bio uzor generacijama koje su stasavale poslije njega.

Jedan od onih koji se emotivnom porukom, uz zajedničku sliku, oprostio od Kralja je i Kristijano Ronaldo.

"Moje najdublje saučeće cijelom Brazilu, a posebno porodici Senjora Edsona Arantesa do Nasimenta. Samo 'Zbogom' vječnom kralju Peleu nikada neće biti dovoljno da se izrazi bol koju, u ovom trenutku, osjeća cijeli svijet fudbala. Oduvijek je bio inspiracija stotinama hiljada ljudi. Naklonost koju je uvijek pokazivao prema meni bila je ista koju sam mu u svakom trenutku uzvraćao. Osjećalo se to i na daljinu. Nikada neće biti zaboravljen i sjećanje na njega će zauvijek trajati u svakom od nas, ljubitelja fudbala. Počivaj u miru, Kralj Pele", napisao je Kristijano Ronaldo na Instagram profilu.


 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()