Ronaldo u intervjuu Morganu govorio o Messiju: "Šta reći o njemu"

Argentinac i Portugalac dijele istu pozornicu već 16 godina

18.11.2022. 07:57
  • Podijeli:
united-ronaldo-reuters.jpg

Drugi dio velikog intervjua Cristiana Ronalda koji je dao Piersu Morganu objavljen je sinoć. Već ranije smo manje-više znali da sjajni Portugalac nije štedio nikoga, a svi su čekali dio koji će biti posvećen Leo Messiju, "njegovom najvećem neprijatelju" na terenu".

Podsjećamo, ovaj dvojac dijeli zajedničku pozornicu već 16 godina, a Ronaldo je rekao da je Messi sjajan tip koji radi veličanstvene stvari za fudbal.

"Šta bi uopće mogao reći o njemu osim da je nevjerovatan, magičan nogometaš. Vrh vrhova. On i ja dijelimo najveću pozornicu i tron 16 godina. Zamislite, 16 godina ih dijelimo... Imam sjajan odnos s njim. Nismo prijatelji u smislu da radimo ono što prijatelji rade; posjećujemo se i redovno pričamo na telefon, ali osjećam kao da smo saigrači", rekao je Ronaldo i nastavio:

"Messi je tip kojeg izuzetno poštujem i zbog načina na koji uvijek priča o meni, a to stalno radi s puno respekta. Čak se i naše žene, njegova supruga i moja djevojka, a obje su Argentinke, ponašaju jedna prema drugoj s puno poštovanja. Tako da je to sve u svemu jako dobar odnos. Mislim da bi prodavali jako puno dresova da igramo zajedno".

Morgan ga je zatim pitao je li mu najveći san pobjeda nad Messijevom Argentinom u finalu Svjetskog prvenstva koje počinje za par dana. Ronaldo je ovako odgovorio:

"To bi bilo predobro! Ako se to dogodi, odmah ću se umiroviti! 100 posto." Inače, 37-godišnji Ronaldo je ranije u ovom intervjuu izjavio da planira igrati do 40. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()