Ronaldo golčinom do rekorda koji vjerovatno nikada neće biti srušen

Portugalac iako u poznim godinama igra sjajno

12.06.2024. 09:00
  • Podijeli:
ronaldo reuters-666938e6440e1.webp Foto: Reuters

Portugal je u posljednjoj utakmici uoči Evropskog prvenstva pobijedio Irsku 3:0. Prvi gol postigao je Joao Felix (18), a zatim je 39-godišnji Cristiano Ronaldo dva puta (50, 60) dokrajčio suparnike.

Prvi Ronaldov gol bio je sjajan, nakon namještanja na slabiju lijevu nogu je s oko 15 metara iskosa na desnoj strani zakucao loptu u suprotne rašlje. Za drugi gol mu je nakon sjajnog prodora asistirao Diogo Jota. S ta dva gola Ronaldo je dodatno popravio svoj rekord po broju golova za nacionalnu selekciju, sada je na njih 130, i to u također rekordnih 207 nastupa. Ronaldo je ujedno došao i do 895 golova ukupno u karijeri.

No, prvi gol koji je sjajno zabio Irskoj je historijski. Ronaldo je njime postao prvi igrač ikad koji je postigao gol za reprezentaciju u 21 različitoj godini. Prvi je zabio Grčkoj na Euru 2004., koje mu je bilo prvo Evropsko prvenstvo u karijeri. A sada, nakon čudesnog golgeterskog pothvata, čeka ga njegov šesti EP.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()