Ronaldinhov sin prelazi u Barcelonu

Ronaldinho je ostavio vječni trag u Barceloni u prvim godinama 21. stoljeća

13.01.2023. 09:39
  • Podijeli:
ronaldinho_profimedia-0737525724-1669305477403.webp Foto: Profimedia

Mladi fudbaler Joao Mendes de Assis Moreira nalazi se na pragu prelaska u Barcelonu.

Tačnije, mladi Joao je na pregledima jer želi da pređe u Barcinu akademiju, što samo po sebi možda ne bi bilo toliko interesantno da nije riječ o Ronaldinhovom sinu.

Ronaldinho je ostavio vječni trag u Barceloni u prvim godinama 21. stoljeća, kada je uz, tek nadolazećeg Lionela Messija pravio čuda na terenu.

Natjerao je i Santiago Bernabeu da mu aplaudira, bio je najbolji fudbaler svijeta i osvojio je sve sa Barcelonom.

Joao Mendes je prekinuo svoj ugovor sa Cruzeirom i prolazi testove da bi prešao u španski klub, a u Brazilu važi za talentovanog fudbalera.

S obzirom na to ko mu je otac, nije ni čudo. Ipak, pred sobom neće imati nimalo lagan zadatak, a Joan Laporta, predsjednik Barcelone, prema pisanju brazilskih medija, lično prati situaciju.

Odluku da li će Joao Mendes pojačati slavni klub, na kraju će donijeti treneri, a mladi igrač uglavnom nastupa kao centarfor.

To razlikuje 178 centimetara visokog fudbalera od oca, pošto je Ronaldinho bio poznat kao majstor kreacije i poteza na sredini terena.

Zanimljivo je da je Joao Mendes potpisao prvi ugovor već sa 14 godina, a momak koji se nešto bolje služi lijevom nogom, danas ima 17 godina.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()