Revanši polufinala Evropske lige na rasporedu su večeras, Tahirović i Roma brane prednost

U revanšima polufinala od 21:00 sat sastat će se Bayer Leverkusen i Roma te Sevilla i Juventus

18.05.2023. 10:29
  • Podijeli:
Roma v Feyenoord 02 foto Reuters-6441b3688afde.webp Foto: Reuters

Nakon što smo sinoć dobili imena finalista Lige prvaka, večeras ćemo saznati i koja će se dva kluba boriti za trofej drugog po rangu kontinentalnog takmičenja - Evropske lige.

U revanšima polufinala od 21:00 sat sastat će se Bayer Leverkusen i Roma te Sevilla i Juventus. 

Roma će u Njemačkoj braniti rezultat od 1:0, a u lovu na svoje prvo veliko finale bit će i reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Tahirović (20).

Naš veznjak se nedavno našao u startnoj postavi Rome u duelu protiv Bologne u okviru Serije A, ali italijanski mediji predviđaju da će svoju šansu večeras ipak čekati s klupe za rezervne igrače.

Romi će nedostajati Llorende, Kumbulla, El Shaarawy i Karsdorp, dok Bayer ne može računati na Luneva, Schicka, Bellarabija, Andricha te Kossounoua.

Inače, oba kluba u posljednje vrijeme igraju u dosta promjenjivoj formi, a vrijedi istaći da je Roma bez pobjede u posljednja četiri gostujuća meča.

U drugom revanšu polufinala Juventus će u Španiji protiv Seville braniti prednost od 2:1.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()