Real "slomio" Osasunu u finišu

Kraljevski klub nastavlja potjeru za Barcelonom

18.02.2023. 22:56
  • Podijeli:
real madrid - reuters-63f146ffc263a.webp Foto: Reuters

Aktuelni prvaci Španije, ekipa Reala večeras je u okviru 22. kola Primere slavila u Pamploni protiv domaće Osasune, a bilo je 2:0.

Real je bio pred imperativom pobjede, obzirom da je vodeća Barca poprilično odmakla na tabeli, a svaki naredni kiks Kraljevskog kluba predstavljao bi vjerovatan oproštaj od titule.

U prilično izjednačenoj utakmici, Osasuna je imala nešto više od fudbala, posebno u prvom poluvremenu.

Najbolju priliku za domaćina imao je Budimir, koji je u 43. minuti iz sjajne šanse šutirao, ali je lopta otišla za malo pored gola.

U drugom dijelu Real je ipak zaigrao nešto angažovanije i agresivnije ka golu Osasune. Bilježimo prvu šansu već u 47. minuti kada je Rodrygo šutirao, ali je bio neprecizan.

Nastavio je Kraljevski klub s opasnim napadima, a izdvajamo dvije prilike za Viniciusa, koji se nije najbolje snašao iz dobrih pozicija.

Konačno, Real je bolju igru u drugom dijelu krunisao golom u 79. minuti, a strijelac je bio Valverde.

Pobjednik je riješen u finišu utakmice kada Asensio zabija za 2:0.

Real je ovom pobjedom smanjio prednost Barce na pet bodova, ali treba naglasiti da tim Xavija Hernandeza ima susret manje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()