Real i Hazard raskinuli ugovor

Proglašen za najveći promašaj u historiji Kraljevskog kluba

03.06.2023. 20:55
  • Podijeli:
eden hazard reuters-6460af7fd0771.webp Foto: Reuters

Real Madrid i Eden Hazard su se konačno dogovorili. Najveći promašaj u historiji kluba i Real prekinuli su saradnju godinu dana prije isteka ugovora i Belgijanac će moći napustiti Santiago Bernabeu.

Tu je vijest objavio Real, a Kraljevski klub će Hazardu isplatiti posljednju godinu ugovora i dati mu papire da ode kuda želi. Španski mediji pišu kako će Belgijanac kroz nekoliko idućih sati odlučiti što dalje, a velika je vjerovatnoća da će donijeti odluku da završava karijeru sa samo 32 godine.

Eden Hazard je 2019. godine stigao u Real Madrid kao veliko pojačanje. Plaćen je londonskom Chelseaju 100 miliona eura, no na Santiago Bernabeuu nekada sjajni nije pokazao ništa.

Ove sezone odigrao je 10 utakmica za Kraljeve i postigao je jedan gol. Ukupno je u dresu Reala odigrao samo 76 utakmica uz učinak od sedam pogodaka i 12 asistencija.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()