Real i dalje plaća bogatstvo zbog Hazarda, a on je u penziji već više od pola godine

Jedan od najvećih promašaja Kraljevskog kluba

15.05.2024. 17:44
  • Podijeli:
eden hazard reuters-6460af7fd0771.webp Foto: Reuters

Real Madrid je 7. juna 2019. godine potvrdio da je iz Chelseaja doveo Edena Hazarda. Transfer je bio vrijedan 100 miliona eura, a s bonusima je probijao iznos od 146 miliona eura. Iako je Hazard u penziji od oktobra prošle godine, tri mjeseca nakon što je napustio Real, madridski klub i dalje plaća veliki iznose zbog njega.

Jedan takav, vrijedan 5 miliona funti, stigao je sad na naplatu. Hazard je imao ugovor s Realom i za ovu sezonu, a potpisana klauzula između Chelseaja i Madrida ticala se i aktuelne sezone. A prema toj klauzuli je Real dužan Chelseaju isplatu navedenog iznosa ako se ekipa sa Santiago Bernabeua plasira u finale Lige prvaka. Igrat će u njemu na Wembleyju 1. juna protiv Borussije Dortmund.

Iako u Realu, kao ni u profesionalnom nogometu, više nema Hazarda, potpisana stavka u ugovoru između dva kluba mora se poštovati. Zato će prema Chelseaju novih pet miliona eura.

Hazard je u Realu bio tek sjena igrača kakav je bio u Chelseaju. Iako je u jednom trenutku njegova karijera bila blistava, a on jedan od najboljih na svijetu, među navijačima Real Madrida ostat će upamćen kao najveći promašaj u historiji kluba.

Često je bio povrijeđen, a pisalo se i o njegovom nedostatku volje te prekomjernoj težini. Tokom četiri godine zabio je sedam i namjestio 12 golova u svega 76 utakmica, ujedno s ostatkom sastava osvojivši sedam trofeja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()