Real deklasirao rivala i poslao "upozorenje" Terziću i Borusiji

Prije meča je upriličen šampionski špalir za novog prvaka Španije, a nije se dugo čekalo na prvi gol

15.05.2024. 12:49
  • Podijeli:
Real madrid karlo anceloti polufinale liga sampiona reuters-663bebb08232d.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Real Madrida deklasirali su Deportivo Alaveš na svom Santiago Bernabeuu i potvrdili sjajnu formu (5:0) u meču 36. kola La Lige.

Real je već proslavio šampionsku titulu, 36. u svojoj historiji, a "Kraljevi" ne žele ispasti iz ritma uoči velikog finala Lige prvaka koji je na programu 1. juna protiv Borusije Dortmund.

Prije meča je upriličen šampionski špalir za novog prvaka Španije, a nije se dugo čekalo na prvi gol.

Madriđani su poveli već u 10. minuti kada je Džud Belingem (Jude Bellingham) iskoristio asistenciju Tonija Krosa (Kroos).

Na 2:0 povisio je Vinisijus Žunior (Vinicius Junior) u 27. minuti, a u nadoknadi prvog dijela u strijelce se upisao i Federiko Valverde (Federico).

Vinisijus je u 70. pogodio za 4:0, a peti pogodak "Kraljeva" bio je djelo rezerviste Arde Gulera u 81. minuti.

Real je prvi sa 93 boda, 17 više uz meč više u odnosu na Barcelonu. S druge strane Deportivo Alaveš je na 11. mjestu s 42 osvojena boda.

Vrijedi istaći da se u tim Reala vratio Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois), koji je propustio skoro cijelu sezonu zbog povrede, pa će trener Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) biti na slatkim mukama 1. juna.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()