Razočarenje: Šerif eliminisao Partizan u Beogradu

Srbija neće imati predstavnika u nastavku takmičenja na evropskoj sceni

23.02.2023. 20:57
  • Podijeli:
Partizan Šerif-63f7bf30062f6.webp Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/Tanjug

Fudbaleri Partizana nisu uspjeli da se kvalifikuju u osmini finala UEFA Lige Konferencije nakon poraza u Beogradu od Šerifa sa 3:1. U prvoj utakmici u Kišinjevu pobijedili su "crno-beli" sa 1:0.

Pobednika je u Moldaviji odlučio pogodak Rikarda u 45. minutu nakon akcije Kvinsija Meniga.

Ekipa Gordana Petrića igrala je od 50. minuta sa igrače manje, jer je crveni karton dobio Igor Vujačić, ali je uspjela da sačuva prednost pred novi duel u Beogradu.

Partizan je svakako favorit na svom terenu, ali pobjeda u Moldaviji ne znači da je sve već završeno. Naprotiv, rezultat iz prvog poluvremena to i potvrđuje.

Dobro su crno-beli počeli meč, napravili nekoliko dobrih akcije prije nego što je u 14. minutu Holanđanin Kvinsi Menig iskoristio odlično dodavanje Rikarda i doveo Partizan u vođstvo.

U tom trenutku sve je bilo idealno, srpski predstavnik bio je na dobrom putu da obezbijedi plasman u osminu finala.

Međutim, uslijedilo je nesmotreno igranje rukom Siniše Saničanina i penal za Šerif, koji je u 21. minutu realizovao Sedrik Badolo.

Nisu gosti bili bolji rival, ali su u samom finišu prvog poluvremena iskoristili novu grešku u odbrani Partizana, Mohamed Diop je na efektan način savladao golmana Popovića i donio preokret – 1:2.

Taj pogodak kao da je potpuno presjekao igrače Partizana. Pokušao je Gordan Petrić promijenama da prodrma ekipu, ali osim nekoliko poluprilika nije bilo situacija za izjednačenje. Veliko, veliko razočaranje na stadionu Partizana. Srbija neće imati predstavnika u nastavku takmičenja na evropskoj sceni.

Na žalost,  ni navijači nisu bili puno zainteresovani za ovaj meč, jer je stadion bio poluprazan.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()