Raketa pogodila u glavu dječaka koji je sakupljao lopte

Klub se hitno oglasio i poslao oštru poruku navijačima

26.11.2023. 09:50
  • Podijeli:
1700985819-nk-belisce-900x444 Cropped-656305a109503.webp Foto: Facebook/NK Belišče

Fudbaleri Belišća u 15. kolu trećeg ranga hrvatskog fudbala ugostili su Dugo Selo, rezultat je bio 0:0, no nikoga nije bilo briga za sport nakon šokantnih scena.

Naime, navijači Belišća pogodili su raketom malenog dječaka koji je sakupljao lopte pored tribine.

Njihov užasan i nespretan čin objavio je sam klub Belišće, a srećom, dječak nije prošao s teškim povredama, no moglo je biti svega.

No nije tu bio kraj kaosu. Jedan pripadnik Barabera, grupe navijača Belišća, teško je povrijedio šaku, vjerovatno nespretnošću kod korištenja pirotehnike, javlja Gol.hr.

”Današnja utakmica, nažalost je postala poprište opasnosti zbog nepromišljene upotrebe pirotehnike od strane nekih navijača. Želimo izraziti duboko žaljenje zbog povreda koje su proizašle iz ovog incidenta.

Posebno smo pogođeni vidljivom uznemirenošću i strahom malog sakupljača lopti, koji bi trebao uživati u ljubavi prema igri. Nažalost, udarac rakete u glavu ostavio ga je vidno uplašenog i uplakanog, a na svu se sreću nije suočio s ozbiljnijom povredom. Također, šaljemo i iskrenu podršku povrijeđenom navijaču Barabera koji je pretrpio tešku povredu šake.

Ovim putem apeliramo na sve navijače da promisle o posljedicama svojih postupaka i odgovorno se ponašaju na sportskim događanjima. Pirotehnika nije igra, već ozbiljna prijetnja sigurnosti svih prisutnih!

Neka ovaj incident posluži kao podsjetnik da je sigurnost uvijek na prvom mjestu. Želimo da sportski duh prevlada, te se nadamo da će se ovakvi događaji ubuduće izbjeći”, objavio je klub.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()