Proslavljeni bh. trener Hrvatima otvara oči: Niste više toliko jaki, spori ste i tromi

On dodaje da Vatreni nemaju brze igrače koji mogu odgovoriti zahtjevima modernog fudbala

19.06.2024. 22:05
  • Podijeli:
halilhodžić_pixsell-6564c41d321d9.webp Foto: Pixsell

Vahid Halilhodžić, iskusni bosanskohercegovački trener, komentirao je igru selekcije Hrvatske poslije remija sa Albanijom (2:2) u drugom kolu EURO-a u Njemačkoj.

Vaha je poručio da reprezentacija Hrvatske više nije igrom na onom nivou kao nekad, bez obzira na to što je Hrvatska i dalje ugledna.

"Svi smo navikli vidjeti Hrvatsku u boljem svjetlu, ali očito da rezultati dosad na EURO-u pokazuju da Hrvatska više nema taj nivo da ostvari veliki rezultat. Očekivanja su bila velika, međutim hrvatska reprezentacija više nema snagu preokrenuti i zadržati do kraja, iako se radi o klasama od igrača", tvrdi Halilhodžić u razgovoru za Net.hr.

On dodaje da Vatreni nemaju brze igrače koji mogu odgovoriti zahtjevima modernog fudbala.

"Vidimo i sami kako se brzo i agilno igra na EURO-u, a Hrvatska je u svemu spora i troma. Bez agilnosti i dinamike. U reprezentaciji Hrvatske nema igrača koji su eksplozivni i koji mogu napraviti razliku, osim možda Kovačića koji napravi neku razliku u sredini. Lopta ide jako sporo. Da je Hrvatska igrala protiv iskusnije ekipe, izgubila bi. Albanija je bila malo naivna, nije to iskusna ekipa poput Hrvatske", nastavio je Halilhodžić.

Hrvatska će grupnu fazu zaključiti utakmicom protiv Italije, a za plasman u EURO trebat će joj pobjeda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()