Predsjednik UEFA-e stigao u Grčku i poslao žestoku poruku huliganima

Čelnik UEFA-e iskoristio je dolazak na utakmicu Superkupa u Pireju između Manchester Cityja i Seville za susret s grčkim vlastima

16.08.2023. 15:37
  • Podijeli:
aleksandar ceferin reuters-64dcb68a81164.webp Foto: Reuters

Nakon što je prošle sedmice u Atini u navijačkim neredima ubijen navijač atinskog AEK-a, predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin pozvao je u srijedu na "uklanjanje raka huliganstva".

Čelnik UEFA-e iskoristio je dolazak na utakmicu Superkupa u Pireju između Manchester Cityja i Seville za susret s grčkim vlastima.

“Problem nasilja i huliganizma nije samo grčki, on je evropski”, rekao je Čeferin na konferenciji za novinare nakon sastanka s grčkim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom.

“Pozivam sve na evropskom nivou da iskorijene ovaj rak”, dodao je.

Navijač atinskog AEK-a Michalis Katsouris (29) umro je nakon što je uboden nožem u ruku u ponedjeljak navečer u sukobima navijača AEK-a i zagrebačkog Dinama uoči prve utakmice 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka u blizini stadiona grčkog kluba u Nea Filadelfiji, predgrađu Atine.

Utakmica je nakon tog odgođena za 19. augusta.

“Učinit ćemo sve što možemo da osiguramo da se takva tragedija više ne ponovi”, istaknuo je predsjednik UEFA-e.

“Krivci će biti pronađeni i kažnjeni za ovo ubojstvo”, podržao je sa svoje strane grčki premijer, koji je također zatražio da se uspostavi “evropski mehanizam za suprotstavljanje nasilju na stadionima i njihovo učinkovito kažnjavanje”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()