Posljednji ispraćaj Kralja: Počela sahrana legendarnog Pelea

Kralj, kako su ga mnogi zvali, preminuo je u 82. godini nakon duge i teške bolesti

03.01.2023. 15:00
  • Podijeli:
Pele Sahrana_Profimedia-63b4339cd9fc8.webp Foto: Profimedia

Sahrana legendarnog brazilskog fudbalera Pelea počela je u njegovom Santosu.

Kralj, kako su ga mnogi zvali, preminuo je u 82. godini nakon duge i teške bolesti.

Fudbalska planeta emotivno se oprošta od jednog od najboljih igrača svih vremena.

Kovčeg sa Peleovim tijelom od juče je bio izložen na stadionu na kojem je čuveni golgeter počeo karijeru.

Od njega su se oprostili mnogi sadašnji i prošli velikani igre, brazilski predsjednik Lula, ali i hiljade fanova koji su danima čekali pred stadionom kako bi Peleu saopštili posljednje zbogom.

U ovim trenucima članovi porodice ne mogu da skriju suze, među njima i supruga Marsija Aoki, navijači pjevaju, sirene se oglašavaju... dok kovčeg napušta stadion i kreće se ka groblju Ekumena.

Prije nego što dođe do njega, povorka će proći ulicom u kojoj živi Peleova majka Selest, nakon čega će fudbalski velikan biti sahranjen na devetom spratu Memorijalnog centra kako bi, po vlastitoj želji, mogao da gleda svoj grad.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()