Pogledajte kako je zvijezda Liverpoola u derbiju s Arsenalom slomila ključnu kost

Nakon povrede oglasili su se i svi učesnici događaja

24.12.2023. 16:50
  • Podijeli:
Liverpool_povreda_kost_foto_X-6588415a2c354.webp Foto: X/@Rory_Talks_Ball

U okršaju Liverpoola i Arsenala došlo je do neuobičajene povrede koju nemamo priliku viđati svaki dan na nogometnim terenima. 

U jednom duelu pri naguravanju Tsimikasa i Sake, Grk je posrnuo i u padu, zabivši se u svog tenera Jürgena Kloppa, slomio ključnu kost.

Nakon povrede oglasili su se i svi učesnici događaja.

"Rado bih dao svoju ključnu kost da on ponovno bude spreman. Nije cool kad se tako nešto dogodi pred tobom i ti si uključen u to. Nisam bio siguran što se uopće dogodilo ni jesam li pao na njega. Svakako nije lijepo za vidjeti", izjavio je nakon utakmice Klopp.

Svoj iskaz dao je i Bukayo Saka, koji za ovaj duel nije bio sankcioniran.

"Čuo sam da je otišao u bolnicu, želim se izviniti. Za mene je to bilo samo 50/50. Išao sam rame uz rame, nisam vidio da je ušao u Jürgena Kloppa. Bio sam usredotočen na loptu jer nisam mislio da je faul", izjavio je mladi Englez.

Tsimikas je tako zbog povrede bio prisiljen izaći već u 35. minuti, a nakon utakmice potvrđeno je da će duže vrijeme biti van terena. Hendikep je to za Redse kojima već nedostaje prvi lijevi bek Andrew Robertson koji zbog iščašenja ramena više od dva mjeseca nije u pogonu. Ipak, povratak Škota na teren očekuje se u novoj godini, a do tad će tu poziciju po svemu sudeći popunjavati Joe Gomez.

Utakmica je na kraju završila podjelom bodova 1:1. Tim bodom Arsenal se zadržao na vrhu Premier lige barem za Božić, a s bodom zaostatka u leđa mu gledaju Aston Villa i Liverpool. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()