Pogledajte kako je mali klub iz Katalonije preskočio Real Madrid i vratio se na vrh španjolske Primere

Tim iz Girone nastavlja nizati sjajne rezultate ove sezone

19.12.2023. 09:00
  • Podijeli:
Fudbaleri Real Madrida-654c87e2cbec4.webp Foto: AP Photo/Jose Breton/Tanjug

Nogometaši Girone vratili su se na vrh Primere nakon što su u susretu 17. kola španjolskog prvenstva pobijedili Deportivo Alaves s 3-0.

Tim iz Girone nastavlja nizati sjajne rezultate ove sezone. U susretu 17. kola ekipa koju vodi Michael Sanchez je na stadionu Montilivi rutinski odradila posao protiv Alavesa pobijedivši s 3-0.

Domaćin je poveo u 23. minuti golom ukrajinskog napadača Artema Dovbika, a u 42. minuti na 2-0 je povisio Portu.

Girona je pobjedu potvrdila u 59. minuti Dovbikovim golom iz kaznenog udarca. Bio je to njegov deseti gol ove sezone, a više je od njega dao samo Jude Bellingham koji je za Real postigao 13 golova.

Nakon nove pobjede, Girona vodi na tabeli s 44 boda, dva više od Real Madrida, dok je Barcelona treća s 35 bodova.

Alaves je ostao na 13. poziciji sa 16 bodova, tri više od zone ispadanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()