Pogledajte kako je Girona razbila Barcelonu i postala lider španskog prvenstva

Girona je preuzela prvo mjesto na tabeli La Lige s dva boda više u odnosu na drugoplasirani Real, dok je Barcelona ostala na četvrtoj poziciji

11.12.2023. 14:08
  • Podijeli:
barcelona_bayern - reuters-1666815572213.webp Foto: Reuters

Nogometaši Girone su od sinoć novi lideri španskog prvenstva nakon što su u gostima pobijedili Barcelonu rezultatom 4:2 u utakmici za nogometne sladokusce.

Girona, najugodnije ovosezonsko iznenađenje La Lige, je susret 16. kola otvorila golom Dovbika već u 12. minuti utakmice. No, samo osam minuta kasnije Barcelona je uspjela izjednačiti nakon kornera kada je Lewandowski glavom pogodio za 1:1 i činilo se da će Barca preokrenuti.

Ipak, pet minuta prije kraja prvog poluvremena Girona je ponovo povela preko Gutierreza.

U posljednjih deset minuta susreta vidjeli smo još tri pogotka. Najprije je u Valery u 80. minuti povisio vodstvo Girone na 3:1, a u 90+2. minuti tračak nade Barci donio je Gundogan kada je pogodio za smanjenje vodstva.

Katalonci su tada bacili sve karte u napad i pokušali stići do 3:3, no umjesto toga primili su i četvrti pogodak u 90+5. minuti kada je Stuani pogodio za konaččnih 4:2 za Gironu.

Girona je preuzela prvo mjesto na tabeli La Lige s dva boda više u odnosu na drugoplasirani Real, dok je Barcelona ostala na četvrtoj poziciji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()