Pod istragom: Ancelottiju prijeti suspenzija

Kontroverzne izjave o sudijama nakon utakmice protiv Girone

01.11.2022. 12:07
  • Podijeli:
carlo-ancelotti-reuters.jpg

Fudbalski savez Španije pokrenuo je istragu protiv trenera Real Madrida Carla Ancelottija zbog negativnog komentarisanja suđenja u meču 12. kola La Lige protiv Girone i zbog toga mu prijeti suspenzija od dvije do četiri utakmice.

Podsjećamo, italijanski stručnjak je nakon meča protiv Girone rekao da su sudije "izmislile" penal za Giron.

"Ne volim da pričam o sudijama, ali danas hoću. Nije penal, jer on ne udara loptu rukom. Pitao sam Asensija o tome, a on je rekao da nije udario loptu rukom, već prsima. Njegova lijeva ruka bila je u odvojenom položaju, ali uz tijelo i nije učinila njegovo tijelo većim. Razumijem da je bilo sumnje da je udario loptu rukom, ali to se jednostavno nije dogodilo. Oni su to izmislili", rekao je Italijan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()